Monday, January 17, 2011

Maandag gesprekken, echter komen als Tokio en Seoul strijd te gaan met een gedeelde zorgen over Noord-Koreaanse agressie, met inbegrip van de dodelijke beschieting van een front-line Zuid-Koreaanse eiland op 23 november.

Zuid-Koreaanse minister van Defensie Kim Kwan-jin en zijn Japanse tegenhanger Toshimi Kitazawa zouden gesprekken hebben maandag op de militaire akkoorden, nucleaire wapens van Noord-Korea's en de artillerie-aanvallen, aldus de Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie.

De akkoorden zijn gericht op de versterking van samenwerking op defensiegebied door het uitwisselen van belangrijke intelligentie, vooral op Noord-Korea, en elkaar bijstaan militaire met brandstof en medische voorraden tijdens vredesoperaties in het buitenland, een ministerie van Defensie ambtenaar zei ....

- BTH: zo Sec. Gates is het omgaan met de Chinezen en het krijgen van een lauwe reactie van hun leger. Gelijktijdig en waarschijnlijk ook niet toevallig Japan en Zuid-Korea zijn versterking van de banden in de wederzijdse reactie op Noord-Korea en China.