Thursday, January 27, 2011

Japanse film

Japanse film fans in Londen, Belfast, Edinburgh, Nottingham, Bristol en Sheffield kunnen zich verheugen op het zien van enkele van de beste films te komen van Japan in de afgelopen 20 jaar dankzij "Back to the Future: Japanse cinema sinds het midden van de jaren '90 ". Als Jasper Sharp beschrijft op zijn website deze touring programma doel was en breng ze "een paar invloedrijke bestuurders die actief zijn in de vroege jaren 1990, een handjevol mensen die hun pas hit in het begin van het nieuwe millennium en twee tot nu toe te kijken voor nemen" op het grote scherm. Wie zijn deze te selecteren filmmakers? Takashi Miike (The Bird People in China), Isshin Inudo (Josee, de tijger en de Vis), Yuki Tanada (One Million Yen Girl), Kiyoshi Kurosawa (Cure), Nobuhiro Yamashita (Linda, Linda, Linda), Isao Yukisada ( gaan) en Yuya Ishii (Sawako besluit). Helemaal niet slecht, toch?

Om een kijken wanneer jullie allemaal in het Verenigd Koninkrijk kunnen vangen deze films touring als onderdeel van "Back to the Future: Japanse cinema sinds het midden van de jaren '90" volg de link naar de website van Jasper Sharp hierboven. En om jezelf voor deze vertoningen check de trailer voor de film Yuya Ishii's "Sawako besluit" hieronder afgestemd te krijgen.

Saturday, January 22, 2011

Jasper Sharp en Japan Foundation UK terug te gaan naar de toekomst in februari en maart door Chris Magee

Het verbaast me altijd hoe het Verenigd Koninkrijk heeft een dermate belangrijke rol gespeeld in het populariseren van Japanse films over de hele wereld. Denk er eens over. Mensen zoals Midnight Eye Jasper Sharp, Snowblood Apple's Mandi Apple en nu ter ziele distributeur Arts Magic alle een grote rol gespeeld in het brengen van de namen van Takashi Miike, Kiyoshi Kurosawa, Hideo Nakata, Hisayasu Sato, Toshiaki Toyoda en Rokuro Mochizuki te filmen fans wereldwijd, en met huidige mensen zoals derde venster Film Adam Torel, onafhankelijk curator Juliaanse Ross en het Terracotta Verre Oosten Film Festival het Verenigd Koninkrijk is nog steeds een belangrijke straat voor films uit Japan naar het Westen. Deze verbinding maakt het nieuws van Touring dit jaar het programma op door de Japan Foundation UK en samengesteld door Jasper Sharp des apt.

Monday, January 17, 2011

Maandag gesprekken, echter komen als Tokio en Seoul strijd te gaan met een gedeelde zorgen over Noord-Koreaanse agressie, met inbegrip van de dodelijke beschieting van een front-line Zuid-Koreaanse eiland op 23 november.

Zuid-Koreaanse minister van Defensie Kim Kwan-jin en zijn Japanse tegenhanger Toshimi Kitazawa zouden gesprekken hebben maandag op de militaire akkoorden, nucleaire wapens van Noord-Korea's en de artillerie-aanvallen, aldus de Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie.

De akkoorden zijn gericht op de versterking van samenwerking op defensiegebied door het uitwisselen van belangrijke intelligentie, vooral op Noord-Korea, en elkaar bijstaan militaire met brandstof en medische voorraden tijdens vredesoperaties in het buitenland, een ministerie van Defensie ambtenaar zei ....

- BTH: zo Sec. Gates is het omgaan met de Chinezen en het krijgen van een lauwe reactie van hun leger. Gelijktijdig en waarschijnlijk ook niet toevallig Japan en Zuid-Korea zijn versterking van de banden in de wederzijdse reactie op Noord-Korea en China.

Thursday, January 13, 2011

VVV Cadeaubon - Cadeaubon gekregen?

Hieronder vind je een overzicht van landelijke winkelketens, gelegenheden en attractieparken waar de Vvv irischeque waar te besteden oftewel in te wisselen is.

Zuid-Korea, Japan militair pact te bespreken

Zuid-Korea en Japan geplande militaire besprekingen maandag overeen te delen intelligentie en elkaar met brandstof en medische hulp, de ambtenaren gezegd, in wat zou hun eerste militaire overeenkomst - "SEOUL, Zuid-Korea: Zuid-Korea, Japan om militaire pact te bespreken sinds brutale koloniale heerschappij van Tokio van het Koreaanse schiereiland eindigde in 1945.

Seoel en Tokio zijn belangrijke handels-en diplomatieke partners, maar de mogelijkheid van een dergelijke militair verdrag is een gevoelig onderwerp in Zuid-Korea, waar veel mensen nog steeds de haven een sterke weerzin tegen 35-jarige bezetting van Japan. Bilaterale banden lijden vaak over territoriale en historische geschillen die voortvloeien uit de koloniale erfenis.

Tuesday, January 11, 2011

Japanse walvisvaarders boos op Nederland

De bemanning van een Japanse walvisvaarder zeggen activisten van Sea Shepherd milieugroep rookbommen en worstelen strijkijzers gooiden op hun harpoen schip in de Antarctische Oceaan op zondag, waardoor gevaar voor het vaartuig en zijn persoonlijk.


Eigen schip van Sea Shepherd de Bob Barker betrokken was in een half uur durende confrontatie met de walvisvaarder, de Yushin Maru 2, maar niemand raakte gewond. De milieu-activisten ontkennen gebruik van een "flash-bang" granaten.

De groep heeft drie schepen in de Antarctische wateren om te protesteren tegen voortdurende walvisjacht door Japan die beweert 1.000 walvissen moeten worden gedood voor wetenschappelijk onderzoek. De Bob Barker is geregistreerd in Nederland.

De Japanse autoriteiten doen een beroep op Nederland om enige steun geeft aan de Sea Shepherd-groep op te schorten.